MUNKAVÉDELEM
- Munkavédelmi megelőző tanácsadás, helyzetfelmérés, audit tervezési szakaszban, technológia telepítését megelőzően munkavédelmi szempontú audit, meglévő dokumentációk áttekintésével, helyszíni bejárással
- Kockázatértékelések elkészítése, karbantartása, megelőző intézkedések meghatározása, javaslattétel
a. Munkabiztonsági kockázatértékelés
b. Biológiai kockázatbecslés
c. Kémiai kockázatértékelés (beleértve azbeszt expozíció
d. Optikai sugárzás kockázatértékelés
Indokolt esetben ismételt/soron kívüli kockázatértékelés, pl. technológia megváltozása, baleset, foglalkozási megbetegedés előfordulása esetén (a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény – továbbiakban: Mvt. - definiálja az „indokolt” esetet) - Munkaeszközök, technológiák
3.1. Mvt. szerinti veszélyes gépek, berendezések, munkaeszközök, technológiák munkavédelmi szempontú (felül)vizsgálatának szervezése, előkészítése; vizsgálat, munkavédelmi üzembe helyezése erre feljogosított vállalkozó bevonásával
3.2. Mvt. szerinti nem veszélyes gépek, berendezések, munkaeszközök ellenőrző felülvizsgálata (használatba vétel) időszakos ellenőrző felülvizsgálatának szervezése, előkészítése;
felülvizsgálata külső, erre feljogosított vállalkozó bevonásával - Munkahigiénés vizsgálatok (munkahelyi zajmérés, levegőszennyezettségi vizsgálatok, rezgés mérés, megvilágítás mérés) szervezése, előkészítése, a vizsgálatot adott feladatra akkreditált szervezetek bevonásával
- Szükséges egyéni védőeszközök jogszabályoknak megfelelő meghatározása
a. egyéni védőeszköz juttatás rendjének (feladat, felelősség, folyamatszabályozás) meghatározása, szabályzat készítése
b. tisztálkodószerek és védőital juttatására szabályzat készítése - Munkaköri orvosi alkalmassági vizsgálatok rendjéről szóló szabályozás készítése, aktualizálása
- Munkavédelmi oktatás, képzés megvalósítása, valamint munkavédelmi oktatási tematika készítése.
- Munka- és úti balesetek kivizsgálása, munkáltatói döntés előkészítése, vizsgálati anyag összeállítása, javaslatok készítése a megelőzésre
- Munkavédelmi nyilvántartások forma kidolgozásmunkabalesetek
- Mentési és riasztási terv készítése
- Munkavédelmi szemlék megtartása
- Munkavédelmi szabályzat készítés, karbantartás, fejlesztés
- Adatszolgáltatások, bejelentések
- Megelőzési stratégia
- Hatósági eljárásokban munkáltató képviselete, támogatása
- Munka tudatosság fejlesztési programok kidolgozása
KÖRNYEZETVÉDELEM
- Környezetvédelmi helyzetfelmérés, audit
- Környezetvédelmi engedélyezések előkészítése
- Környezetvédelmi megelőző tanácsadás, helyzetfelmérés, audit
- Környezetvédelmi állapotfelmérés (meglévő dokumentációk áttekintésével)
- Környezetvédelmi szemlék megtartása
- Környezetvédelmi nyilvántartások formakidolgozás, nyilvántartás
- Környezetvédelmi bejelentések, adatszolgáltatások
- Környezetvédelmi szabályzat elkészítése, karbantartása
- Környezetvédelmi tudatosság fejlesztési programok kidolgozása
TŰZVÉDELEM
- Tűzvédelmi helyzetfelmérés, audit
- Tűzvédelmi szabályzat elkészítése, karbantartása
- Tűzvédelmi műszaki megoldások (pl. tűzoltó készülékek, tűzgátló nyílászárók, biztonsági világítás, stb.) üzemeltetői ellenőrzése, ellenőrzés tapasztalatainak rögzítése tűzvédelmi üzemeltetési naplóban, intézkedés kezdeményezése
- Tűzvédelmi műszaki megoldások (tűzoltó-készülékek, tüzivíz rendszerek, tűzgátló ajtók, stb.) jogosult személy általi felülvizsgálatának, karbantartásának szervezése
- Évenkénti, soron kívüli tűzvédelmi oktatás megtartása, oktatási tematika elkészítése
- Tűzvédelmi szemle
- Tűzvédelmi tudatosság fejlesztési programok kidolgozása
HACCP
Vállalkozások speciális tevékenységére szabottan tanácsadás a tervezési szakasztól az előírásszerű működés folyamatos fenntartásáig.
Szakterületek:
- vendéglátás
- közétkeztetést végző konyhák
- élelmiszeripari üzemek, műhelyek
- élelmiszer kereskedelem
- élelmiszerjogi, élelmiszerbiztonsági, élelmiszer-higiénés, minőségbiztosítási tréningek tartása
Tervezési szakaszban:
- Konzultáció helyiségek kialakításához, berendezések elhelyezéséhez, tanácsok a technológia megtervezéséhez
- Építésügyi tervdokumentációhoz technológiai/konyhatechnológiai tervfejezet elkészítése
Engedélyeztetési szakaszban:
- Eljárások folyamatáról tájékoztatás, közreműködés a dokumentációk elkészítésében, igény esetén személyes ügyintézés a hatóságoknál.
A működés megkezdéséhez:
Kifejezetten az Ön vállalkozásában alkalmazandó élelmiszerbiztonsági és –higiénés tanácsok és szakanyagok elkészítése:
- Jó Higiéniai Gyakorlat bevezetése
- HACCP dokumentáció készítése és oktatás, igazolással
- Jelölési, nyomonkövetési rendszerének kidolgozása
Már működő létesítményének
- „próbaellenőrzése” és célzott szaktanács a hibák kijavításához
- HACCP rendszerének felülvizsgálata, aktualizálása, oktatás
- felkészítése a „Minősítés”-re, amelyet a NÉBIH 2015 novemberében a közétkeztető konyhákon megkezdett és tervezett annak kiterjesztése a vendéglátó létesítményekre is.
Rendszeres személyes felügyeletet, eseti telefonos konzultáció biztosítása, jogszabályváltozás esetén értesítést és tanácsokat annak gyakorlati alkalmazásáról.
LEGIONELLÓZIS kockázatértékelés népegészségügyi- és munkaegészségügyi szempontú
- kockázatbecslés, jellemzés, monitoring
- dokumentáció összeállítás
- oktatás, képzés
- biológiai kockázatértékelés